Allerlaatste aflevering Desperate Housewives

Valt alles op z’n plek in de allerlaatste aflevering van ‘Desperate housewives’?

De gordijnen gaan voorgoed dicht op Wisteria Lane: vanavond komt er een eind aan de wereldberoemde dramaserie Desperate Housewives. Hoe loopt het af met de lang niet altijd gelukkige huisvrouwen die in een Amerikaanse buitenwijk acht jaar lief en leed met elkaar deelden?

Geen catastrofe
De schrijvers overwogen eerst om de serie in een catastrofe te laten eindigen, met een enorme brand of overstroming. Maar daar kwamen ze na rijp beraad van terug. „Dat zou een anticlimax zijn geweest na alles wat we hebben bedacht voor de bewoners van de straat”, vindt Marc Cherry, het brein van de serie.

Katherine komt terug
In plaats van een rampzalig slot draait het uit op een reünie met oude bekenden, zoals de lesbische Katherine (Dana Delaney) en de nieuwsgierige Martha. Er valt één dode te betreuren, maar het is niet uitgesloten dat verder alles op z’n plek valt.

Lost en The Sopranos
„Ik vond de laatste afleveringen van Lost en The Sopranos een aanfluiting”, zegt Eva Longoria (Gabrielle). „Maar het eind van Desperate Housewives is precies wat je een serie toewenst die zo lang heeft gelopen.”

De ontknoping nadert. Heeft het al zwaar op de proef gestelde huwelijk van Tom en Lynette nog een toekomst? Moet Bree boeten voor de moord op Gaby’s stiefvader? Gaat de bruiloft van Renee en Ben ondanks alles door?

Desperate Housewives 22.25 l Net 5

Lees meer

Het doek valt voor Desperate HousewivesReageren