Allerlaatste Private Practice ooit

Private Practice heeft voorgoed de deuren gesloten. In de laatste aflevering zijn alle losse eindjes aan elkaar geknoopt. Lacht het geluk de dokters eindelijk toe? Een overzicht van zes seizoenen drama.

Private Practice begon in 2007 als spin-off van de populaire ziekenhuisserie Grey’s anatomy. Dr. Addison Montgomery (Kate Walsh, foto), bekend als de ex van Derek ‘McDreamy’ Shepherd, verhuisde van Seattle naar Los Angeles om daar aan de slag te gaan in een privékliniek.

Haar nieuwe werkomgeving en kleurrijke collega’s vormden de basis voor de nieuwe serie. Enkele gedeelde verhaallijnen met grote zus Grey’s Anatomy deden de rest: de fans van het origineel volgden ook Private Practice.

Goed eerste seizoen

Het eerste seizoen van de serie telde nog negen afleveringen en werd bijzonder goed bekeken. De makers kregen al snel groen licht voor een volledig tweede seizoen, dat ook prima scoorde. In de jaren daarna daalden de kijk­cijfers gestaag, tot minder dan de helft van het oorspronkelijke kijkerspubliek over was.

Toen duidelijk werd dat acteur Tim Daly (Pete Wilder in de serie) na het vijfde seizoen niet meer zou terugkeren en een jaar later ook Kate Walsh haar vertrek aankondigde, kwam onvermijdelijk het einde van de serie in zicht. 

Vrachtlading ellende

In zes seizoenen hebben Addison en haar collega’s een vrachtlading ellende voor hun kiezen gekregen. De praktijk worstelde met financiële problemen, personages werden bedrogen, Pete legde het loodje, de man van Maya ging dood, Charlotte werd verkracht, Amelia worstelde met een drugsverslaving, Addison bleek onvruchtbaar en de zwangerschap van Charlotte was ook allesbehalve makkelijk.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle medische drama’s van de patiënten die de wachtkamer kwamen binnenlopen.

De dokters uit Californië hebben dus wel een beetje geluk verdiend, zou je denken. Krijgen ze toch een happy ending? Het heeft er alle schijn van.

Een heuse trouwerij

Zoals de foto al verklapt, trouwt Addison met Jake. En tot haar grote vreugde is haar goede vriendin Naomi (Audra McDonald) ook van de partij. Zij vertrok in het vierde seizoen naar New York voor de liefde en is sindsdien naar de achtergrond verdwenen. Maar nu ze weer oog in oog staat met haar ex-man Sam, bloeien oude gevoelens weer op.

Is er nog een kans op een hereniging? En hoe loopt het af met Violet, Sheldon, Charlotte, Cooper en de drieling? Het wordt allemaal duidelijk in het sprookjesachtige slot.

Reageren