Alles draait (weer) om geld

Vanaf zaterdag 29 mei is Alles Draait Om Geld terug bij de VARA op Nederland 1. Ook in het nieuwe seizoen gaat presentatrice Astrid Joosten op zoek naar de psychologie achter geld en financiën.

"Ongeveer vier jaar geleden heb ik het format voor ‘Alles draait om geld’ zelf bedacht", aldus Astrid Joosten. "In dit programma stellen we, op een toegankelijke manier, de beleving van geld centraal."

Vorig jaar trok ADOG gemiddeld 747.000 Nederlanders. Op het hoogtepunt waren dat er zelfs 1.079.000. Daarmee was het programma één van de succesvollere nieuwe programma’s op zaterdagavond prime time.

Gevoelens
In elke aflevering wordt de beleving van geld besproken met emotie-econoom Henriëtte Prast, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Zij is deskundige op het gebied van persoonlijke financiële planning en de rol van gevoelens en emoties daarin.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bijten Astrid en Henriëtte zich vast in verschillende onderwerpen. Zo wordt bekeken of en hoe beschadigd geld nog ingewisseld kan worden bij Nederlandse bank, en in Amerika krijgen leerlingen uit achterstandswijken een financiële vergoeding als ze een goed cijfer halen bij een proefwerk. Zou dat in Nederland ook werken? En last but not least: weggegooid geld door de overheid, de vaste rubriek.

Reageren