Alles is liefde op tv

Sinds enkele jaren de verleidingsprogramma's hun intrede deden in medialand is er geen houden meer aan. Verleiding, daten, matchen: we worden overspoeld met dit soort programma's en groeien op met het idee dat je zonder relatie niet compleet bent.

Door Petra Vos

Het begon ooit met Paradise hotel en Temptation island. In die programma's ging het om flirten, daten en zorgen dat je geen single bleef. De makers en de kijkers overtuigde je door in de buurt van een 'verborgen' camera wat klunzig aandoende seksueel getinte scènes te spelen. Of hier en daar met iemand te zoenen. Je werd dan in ieder geval niet gebrandmerkt als vrijgezel.

Dr. Love
In 2008 lijkt er nog niets veranderd. Dit seizoen gaan we gewoon verder met dit soort televisie, zoals de programma's Dr. Love van de KRO, gepresenteerd door Anita Witzier. De presentatrice gaat hierin op zoek naar de ideale match, geholpen door een team van vooraanstaande wetenschappers. Want, les één: mensen met een goede relatie zijn gelukkiger, gezonder en rijker.

Stoere Ier
RTL 8 komt met The Irish matchmaker. Drie Nederlandse single vrouwen gaan in Ierland op zoek naar een stoere Ier. Daarbij worden ze geholpen door huwelijksmakelaar Willie Daly. Op hun reis door het ruige landschap stoppen de dames op zeven plekken waar Willie voor hen een date heeft geregeld. Om indruk op het Hollandse trio te maken, halen de stoere Ierse bonken natuurlijk alles uit de kast.

Ideale man
Net 5 blijft natuurlijk ook niet achter: vanaf 3 september zendt de vrouwenzender Alleen nog een man uit. De drie aantrekkelijke en zelfstandige moeders Karin, Bernadette en Jantina gaan in dit programma op zoek naar hun ideale man.

Verlangen
En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die andere programma's over verloren gewaande of hervonden liefdes of het verlangen naar liefde: Memories, Grenzeloos verliefd, Million dollar wedding en natuurlijk Boer zoekt vrouw, dat begin volgend jaar weer van start gaat bij de KRO.

Love is in the air... of in ieder geval op tv.

Meer over:

Reageren