Alles is soap

Een vaste prik voor mij op tv? Dat is Goede tijden, slechte tijden. Iedere werkdag van acht tot half negen even een half uurtje televisie kijken zonder erbij na te hoeven denken. Maar geloof het of niet, veel mensen denken wél na over deze soap.

Sommigen kunnen er dagen over doorpraten. Dan valt dat bij mij nog wel mee, alhoewel ik mezelf er nu en dan op betrap dat ik het er toch even met iemand over heb. Wat er gisteren met Nina gebeurd is en hoe zou het aflopen tussen Jack en Janine?

Dat klinkt voor een soap-leek misschien vreemd, maar eigenlijk vind ik het zo gek nog niet. Soms mis ik een aflevering en zijn de verhaallijnen in GTST zo gecompliceerd dat ik het niet helemaal meer begrijp. En dan wil je gewoon zeker weten wat er zich heeft afgespeeld.

De verhaallijnen in soaps zijn gebaseerd op de werkelijkheid, maar extra aangedikt zijn ze wel. Ik heb in ieder geval nooit gehoord van iemand die heelhuids opstaat uit een graf waarin hij levend begraven is. En natuurlijk kan alleen daar een macho iets hebben gehad met bijna iedere vrouw uit de serie. Alles is mogelijk in het fictieve Meerdijk!

Denken de programmamakers na ruim 3800 afleveringen nog na over wanneer ze moeten stoppen met GTST?

Laten we hopen van niet. Deze soap trekt dagelijks ruim één miljoen kijkers, en dan hebben we het over de vaste kijkers. Die fans volgen GTST op de voet. Aan zo'n succesverhaal mag gewoon nooit een einde komen. GTST hoort er op een doordeweekse avond gewoon bij!

Reageren