Alles over de finale van seizoen 7 van Flikken Maastricht

26 April 2013 11:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na een seizoen vol plaagstootjes, dreigementen en andere provocaties is het dan eindelijk zover: het politiekorps in Maastricht rekent voorgoed af met een criminele motorbende.

Rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en haar collega Wolfs (Victor Reinier) hebben echter meer aan hun hoofd dan alleen de motorbende Hawkwinds. Wolfs wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn vijand Daan de Vos (Thomas Acda). Dit geeft hun collega’s Romeo Sanders (Sergio IJssel) en Esmee van Rooy (Jamie Grant) de gelegenheid een centrale rol te ­spelen tijdens het inrekenen van de motorrijders.

Succes voor Sergio Ijssel dankzij Flikken Maastricht

IJssel zei tegen FunX dat hij blij is met de kansen die de serie hem biedt. „Dit seizoen mocht ik mijn eerste stunt doen. Romeo werd aangereden door een verdachte en daarvoor mocht ik een stukje meerijden op de motorkap van een auto. Daar ben ik best trots op, al was het in ’t begin wel spannend. Sowieso heeft de serie me veel opgeleverd. Sterker nog, zo heb ik dankzij Flikken Maastricht de kans gekregen om samen met Jandino (Asporaat) De Dino show te starten.”

Geen dienstkloppertje

Het meest criminele wat de 34-jarige acteur en komiek naar eigen zeggen ooit heeft uitgehaald is het stelen van een jojo. Wat dat betreft lijkt hij op zijn personage, maar daar stoppen de overeenkomsten wat IJssel betreft ook.

„Hij is eigenlijk het tegenovergestelde van wat ik ben. Romeo Sanders begon als broekie met de enorme ambitie rechercheur te worden, net als hoofdpersonages Eva en Wolfs. Hij is daar heel erg fanatiek in. Maar Romeo is zó’n enorme good guy dat ik soms denk: man, scheld eens even! Hij is echt een dienstkloppertje en een pennenlikkertje. Ik ben juist een stuk gemakzuchtiger. Ik zou misschien wat vaker met de vuist op tafel moeten slaan.”

De finale van Flikken Maastricht

De ontknoping van de verhaallijn over de motorbende belooft uit te monden in een climax waaruit niet iedereen ongeschonden komt. Sergio laat nog even in het midden wat er precies gaat gebeuren: „We komen in situaties terecht waar het er echt om spant: gaan ze het halen of niet? Je weet natuurlijk dat de hoofdpersonen het redden, maar die cliffhanger blijft spannend. Je wilt toch weten wat er gaat gebeuren.”

De afloop laat nog even op zich wachten. Momenteel wordt druk geschreven aan het achtste seizoen. Victor Reinier heeft al onthuld dat hij daarvan twee afleveringen schrijft en er minstens één regisseert. Tot die tijd laten de flikken het boeven vangen over aan andere speurneuzen op de vrijdagavond. Zo neemt de Vlaamse misdaadserie Commissaris Witse volgende week het krimi-stokje over.

Meer over