Altijd Wat met Herman Vuijsje

In het NCRV-programma Altijd Wat zit vrijdag hoogleraar Herman Vuijsje als opiniemaker aan tafel bij Ghislaine Plag. Hij geeft zijn visie op de volgende reportages en onderwerpen:

Een gesprek met Hannie van Leeuwen. Bijna 85 jaar is ze.

De CDA-politica was bij haar vertrek uit de Eerste Kamer in 2007 de oudste afgevaardigde in het Nederlands parlement. Met leedwezen bekijkt ze het huidige politieke landschap en de ontwikkelingen binnen haar partij. In Altijd Wat gesprek met een nog altijd strijdbaar mens.

Henny Rouing
En het verhaal van Henny Rouing. Veertien jaar geleden tekende hij een euthanasieverklaring. Hij wilde sterven, mocht hij ooit dementie krijgen. Inmiddels zit Rouing al zeven jaar zwaar dement in een verpleeghuis. Euthanasie kwam te laat omdat hij niet meer in staat was om te bevestigen dat hij inderdaad wilde sterven.

Dementie
Verder in Altijd Wat: de feiten en cijfers over dementie op een rij, de vraag of social media eenzaamheid vergroten en olifantenverzorger Pieter van der Valk, die vecht voor het voortbestaan van zijn kudde in het Dierenpark Emmen.

Reageren