‘American Chopper’ na 10 jaar van de buis

De Discovery-serie rondom motorbouwers Paul en Paul Teutul komt na meer dan 200 afleveringen tot een eind.

Het geruzie tussen pa en zoon Teutel is eindelijk voorbij, nu ze niet meer in elkaars weg lopen voor de realityserie American Chopper. De twee werkten samen in de ‘custom motorshop’ Orange County Choppers. Tien seizoenen lang waren hun avonturen te volgen, dit jaar voor het laatst.

Innovative motors

“We wensen zowel Paul sr. als Paul jr. veel succes met hun verdere carrière”, zegt Discovery-baas Eileen O’Neil. “Deze serie was een van de eerste op-een-familie-gebaseerde televisieprogramma’s. De Teutuls hebben ons hele innovatie motors en echte drama gegeven.”

American Chopper: Senior Vs. Junior

Paul senior en Paul junior vlogen elkaar vaak in de haren, als ze het voor de zoveelste keer oneens waren over het vervullen van een opdracht. Ze scholden elkaar geregeld de huid vol in de garage. In 2010 kwam de ruzie tot een hoogtepunt, toen Senior zijn eigen zoon uit het familiebedrijf ontsloeg. Als gevolg opende Junior zijn eigen winkel, tot grote ergernis van zijn vader. Het tv-programma volgde de concurrentiestrijd op de voet en veranderde zelfs de naam in American Chopper: Senior Vs. Junior.

'Uit de spotlight'

“De relatie met mijn vader zal nooit verbeteren,” verklaart Paul Teutel junior, “tenzij we uit de spotlight treden, zonder televisieprogramma en niet meer in de aandacht.”

Reageren