American Idol razendsnel bij Britten

Sneller dan ooit tevoren zal een Amerikaanse talentenjacht ook in Engeland te zien zijn. De makers van American Idol hebben een deal gesloten met de Britse zender ITV2: voortaan zijn uitzendingen van het programma binnen één dag de oceaan overgestoken.

Bij de vorige serie van het programma, werden afleveringen van American Idol ook al op ITV2 uitgezonden, maar toen nog met een week vertraging.

Door de vertraging van de uitzending terug te brengen tot slecht 24 uur, hoopt ITV2 dat de AI-hype ook in het Verenigd Koninkrijk nog verder zal groeien. Het gaat in totaal om ruiim vijftig uur shows van American Idol die de oceaan over gaan steken.

Populariteit verspreiden
In de Verenigde Staten is AI al enorm populair. Uitzendingen van de talentenjacht trekken tientallen miljoenen kijkers per keer. De finale kreeg bijna 100 miljoen stemmen te verwerken, en in totaal werden er gedurende het seizoen 624 miljoen stemmen verzonden. En al die stemmers zagen afgelopen jaar hoe underdog Kris Allen de wedstrijd won.

Voor American Idol 9 staat ze ook weer genoeg sensatie te wachten. Al was het maar omdat de opgestapte Paula Abdul nu voorgoed vervangen is door een immens populair nieuw jurylid: Ellen DeGeneres. De talkshowpresentatrice en actrice zal met de nodige humor en gebrek aan kennis ('de blik van de leek') haar commentaar gaan geven.

Reageren