American Idol wordt verbouwd

American Idol slaat een andere weg in. Dat zegt Rupert Murdoch, mediamagnaat. Zo is bijvoorbeeld de oude producer van het programma weer aangetrokken om bepaalde zaken te veranderen.

Murdoch deed deze uitspraak tijdens een conferentie van News Corp, het moederbedrijf achter de Amerikaanse zender Fox.

Kijkcijferdaling
"American Idol wordt beter", zei Murdoch heel resoluut. "De muziek wordt zeker beter. We hebben zeer hoge verwachtingen". Idol moet de veranderingen ondergaan vanwege een forse daling in de kijkcjfers in het laatste, negende seizoen.

Wat er precies gaat veranderen is niet bekend. Wel maakte talkshowhost Ellen DeGeneres vorige week bekend te stoppen als jurylid. Simon Cowell had hetzelfde idee, hij wil zijn eigen talentenjacht X-Factor in Amerika gaan opzetten. Jennifer Lopez en Aerosmith-frontman Steven Tyler worden genoemd als opvolgers.

Platencontract
Eerder werd ook al bekend dat American Idol van platenmaatschappij gaat wisselen. De voorgaande seizoenen was het mediagigant Sony Music die de finalisten en winnaars contracteerde en de albums uitbracht, nu is Idol overgestapt naar Universal Music Group, het grootste muziekbedrijf ter wereld.

Zender Fox zei eerder deze week ook dat de oud-uitvoerend producent van American Idol, Nigel Lythgoe, terug zal keren. Lythgoe was tussen 2002 en 2008 al verbonden aan het programma. Hij zal de huidige producer Simon Fuller niet gaan vervangen, maar bijstaan in zijn werk.

Reageren