Amerikaanse presentatrice schiet leeuw en maakt internet woedend

De Amerikaanse tv-presentatrice Melissa Bachman haalde zich de woede van zo'n beetje heel internet op de hals nadat ze een foto van zichzelf met een door haar geschoten leeuw twitterde.

Melissa Bachman schoot de leeuw in Zuid-Afrika en twitterde vervolgens een foto van zichzelf naast het dode dier. De tekst erbij: 'Een geweldige dag jagen in Zuid-Afrika. Ik stalkte en schoot deze prachtige mannetjesleeuw vanaf 55 meter... wat een jacht!' Ze voegde de foto ook toe aan haar Africa 2013-collectie op Facebook waarop foto's staan van Bachman met een dode zebra en een antilope. Op andere foto's staat ze met een bruine beer en een krokodil.

Al snel nadat de foto op Twitter verscheen, barstte de kritiek los. Het werd zo erg dat Bachman haar Twitter- en Facebookaccounts maar verwijderde.

Petitie

In Zuid-Afrika werd een petitie gestart om haar in de toekomst toegang tot het land te ontzeggen. Vorig jaar verwijderde National Geographic Channel haar al van de deelnemerslijst van het programma Ultimate Survivor Alaska na klachten van kijkers.

Legale jacht

Bachman presenteert in Amerika het programma Winschester Deadly Passion waarin ze met geweer en handboog dieren doodschiet. Het is opvallend dat er zo heftig gereageerd wordt op de foto van Bachman met de dode leeuw. In het park waar ze jaagde is jagen legaal.

Jagers laten het geschoten wild zelfs exporteren naar hun thuisland, de afgelopen vijf jaar werden de lijken van meer dan 4.000 dode leeuwen opgestuurd naar het thuisadres van de jager in kwestie. De meeste van die leeuwen worden gefokt met het doel geschoten te worden.

Reageren