Amerikaanse remake van Overspel gaat door

11 mei 2013 14:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op basis van een geslaagde proefaflevering bestelde tv-zender ABC een heel seizoen. Overspel heet in Amerika Betrayal.

Scenarioschrijver Frank Ketelaar maakte bekend dat Overspel definitief een Amerikaanse remake krijgt. Het groene licht gaf tv-zender ABC op basis van de pilot, een proefaflevering.

Betrayal, zoals de serie in de States heet, wordt geproduceerd door David Zabel, die jarenlang meewerkte aan de zeer succesvolle ziekenhuisserie ER. De regie is in handen van Patty Jenkins, bekend van de Amerikaanse remake van de Deense serie The Killing en de film Monster.

Overspel

Het eerste seizoen van de Vara-serie was in Nederland een aardig succes, met ongeveer een miljoen kijkers per aflevering. Het verhaal gaat over een fotografe die verliefd wordt op een louche advocaat, waarna ze te maken krijgt met duistere zaakjes. Met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Kees Prins, Fedja van Huet en Rifka Lodeizen. 

Vorig jaar won Overspel een Gouden Kalf voor beste tv-drama en mocht Rifka Lodeizen het beeldje in ontvangst nemen voor beste tv-actrice. 

Red Widow en Sea of Fire

Dezelfde Amerikaanse tv-zender heeft eerder al een remake gemaakt van Penoza. De critici waren niet enthousiast over Red Widow en de kijkcijfers waren ook al niet goed. Er wordt door ABC nog gewerkt aan een remake van Vuurzee, dat Sea of Fire gaat heten.

Het tweede seizoen van Overspel is dit najaar bij de publieke omroep te zien.

Meer over