Amerikaanse rode oortjes

Iets meer dan twee jaar speelde Brooke Smit de rol van Erica Hahn in Grey's anatomy. In het tweede seizoen maakten we kennis met haar als de grote rivale van dokter Preston Burke. Toen dr. Burke (Isaiah Washington) het ziekenhuis verliet, nam Hahn zijn positie als hoofd van de hartafdeling over.

Ze leek een glansrijke carrière in Seattle Grace Hospital tegemoet te gaan, maar een paar weken geleden kwam daar een abrupt einde aan. Schrijfster van Grey's anatomy, Shonda Rhimez, schreef Brooke's karakter van de ene op de andere dag uit de serie.

Controversieel
Zelf denkt de actrice dat haar vertrek is afgedwongen door de hoge bazen van het televisiestation ABC, die niet blij waren met de lesbische scènes tussen Erica en haar collega-dokter Callie Torres – schrijfster Rhimez ontkent dit. In Nederland zijn we de komende weken nog gewoon getuige van de relatie tussen de twee doktoren.

Problemen
Vanavond kampt het Seattle Grace met een grote overstroming door een gebroken pijpleiding, net op het moment dat dr. Webber de goede naam van zijn ziekenhuis probeert terug te krijgen. Izzi en Alex willen van Meredith weten of, nu Derek bij haar is ingetrokken, ze het huis uit moeten.

Reageren