Amerikaanse tv-presentatrice ontdekt kanker dankzij live mammogram

Amy Robach van het programma Good Morning America onderging live op televisie een mammogram om anderen vrouwen te stimuleren hetzelfde te doen. Nu blijkt dat ze zelf borstkanker heeft.

Amy laat deze week nog beide borsten weghalen. De 40-jarige was uitgekozen voor het mammogram omdat de producers duidelijk willen maken dat vrouwen hun borsten vanaf die leeftijd moeten checken. Zelf had Amy er niet veel zin in, maar haar collega presentator haalde haar over met de woorden: „Als die verhaal maar een leven redt, dan is het al de moeite waard.” Amy: „Het was nooit bij me opgekomen dat dat wel eens mijn leven zou kunnen zijn.”

Leven en dood

Na de mammogram vertelde Robach in het ochtendprogramma Good Morning America dat het veel minder pijn deed dan ze had verwacht. Een paar weken later kreeg ze het bericht dat ze inderaad borstkanker had, ze maakte het nieuws zelf bekend in Good Morning America. Robach: „Ik kan alleen maar hopen dat mijn verhaal vrouwen inspireert om een mammogram te laten maken. Doe het gewoon, het betekent het verschil tussen leven en dood.”

Reageren