Andere (sport)tijden

Andere tijden sport vertelt de mooiste en spannendste sportverhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Dat levert onthullende en ontroerende beelden op. Televizier.nl blijkt alvast een beetje vooruit op wat er dit seizoen komen gaat.

Het was vorig jaar best een gok om Andere tijden sport (een samenwerking tussen Andere tijden en Studio sport) op prime time uit te zenden. Een combinatie van geschiedenis en sport: vinden mensen dat wel leuk? het antwoord was een volmondig 'ja'.

Helden en schlemielen
Volgens geestelijk vader Ad van Liempt is het programma dan ook veel meer dan sportgeschiedenis alleen. "Het zijn de verhalen van mensen. Van helden, maar ook van de mensen die het niet halen, de schlemielen. En deze verhalen hebben altijd een tweede laag. Ze vertellen iets over een tijdperk, over een volk of over ons."

Tour de France
Als er één sportevenement is dat bij veel mensen leeft, is het wel de Tour de France. Daarom zitten ook in het tweede seizoen van Andere tijden sport verschillende onderwerpen die met de Ronde van Frankrijk te maken hebben. Hieronder vind je twee fragmenten die je ook zult terugzien in het programma:

De valse start van de Tour de France in Leiden (1978):


De onverwachte dood van wielrenner Tommy Simpson op de Mont Ventoux (1967):

Reageren