Andere Tijden over Romário

Romário de Souza Faria introduceerde sambavoetbal in Eindhoven. Andere Tijden Sport blikt terug op het mooie Romário-tijdperk bij PSV.

Romario is de beste voetballer die ooit rondliep op het gras van Eindhoven. Hij was levensgevaarlijk in het strafschop­gebied, scoorde dat het een lieve lust was en maakte van PSV een swingende club. Aan de andere kant ergerden zijn medespelers zich enorm aan Romário de Souza Faria. Hij was nogal vaak ‘een beetje moe’, kwam te laat of helemaal niet naar de training. En als hij dan eens verscheen, lummelde hij maar een beetje aan. Maar als de wedstrijd er was, stond de kleine Braziliaan er altijd en verstomde de kritiek.

Harry van Raaij

Romário was een fenomeen en het publiek in Eindhoven hield van hem. Andere Tijden Sport blikt terug op het Romario-tijdperk (1989 - 1993) en praat met onder meer Harry van Raaij (destijds penningmeester), voorzitter Jacques Ruts, Guus Hiddink en de ploeg- en stapmaat van Romario, Twan Scheepers.

Socialistische Partij

Je verwacht het niet, maar Romario is tegenwoordig politicus van de Socialistische Partij in zijn thuisland. Andere tijden sport maakte een interviewafspraak met hem. Maar of hij ook komt opdagen...

Reageren