Anders Breivik geeft tv-interview

De Noorse massamoordenaar Anders Breivik gaat een interview geven op televisie. Het Noorse persbureau NTB meldt dat de paranoïde schizofreen een vraaggesprek heeft toegezegd aan een 'groot buitenlands mediabedrijf'.

Welke zender de twijfelachtige eer krijgt om het monster te ondervragen, is nog niet bekendgemaakt. Ook uit welk land het medium afkomstig is, blijft nog even gissen. Wel is duidelijk dat het interview kan plaatsvinden nog voordat het proces van Breivik begint.

Horrordaad
Breivik staat op 16 april voor de rechter om zich te verantwoorden voor de aanslagen in Oslo en Utoya, waarbij in totaal 77 doden vielen.

Eén interview
Op 9 januari werden zijn beperkingen in de gevangenis opgeheven. Sindsdien mag hij bezoek ontvangen en interviews geven. Zijn advocaat ontraadt hem dat te doen, maar Breivik schijnt nu toch één verzoek te hebben ingewilligd. Volgens de directeur van de gevangenis blijft het bij dit ene interview.

Ontoerekeningsvatbaar
Breivik werd onlangs ontoerekeningsvatbaar verklaard, tot onvrede van veel nabestaanden. Diverse psychiaters bestempelden de moordenaar als psychotisch en paranoïde schizofreen.

Meer over:

Reageren