André Rieu beter dan X Factor

X Factor was vrijdag toe aan haar eerste liveshow. Dat zorgde niet voor een kijkcijferpiek. André Rieu in Sao Paulo deed dat wel op Ned. 1

X Factor bleef met de eerste liveshow hangen op 1,2 miljoen kijkers. Bijna hetzelfde aantal kijkers als vorige week. Dat zijn geen indrukwekkende cijfers voor een talentenjacht op RTL 4. X Factor begon weken geleden met 1,8 miljoen kijkers, maar kon dat aantal niet vasthouden.

Clarissa weg

Ali B moest in de eerste show afscheid nemen van zijn pupil Clarissa. Ze was vergeten haar oortje in te doen en zong niet al te best. Na de sing off tegen Astrid (uit team Angela) moest Clarissa het veld ruimen. De groepen van Gordon gingen zonder problemen door.

Walsende Brazilianen

André Rieu was in Brazilië en blijkt daar net zo populair als in zijn eigen Maastricht. De Brazilianen konden een aardige wals best waarderen en de kijkers van Nederland 1 ook. 1,3 miljoen mensen zagen de vioolvirtuoos walsen tot hij een ons woog.

Laatste DWDD

Vrijdag was ook alweer de laatste aflevering van De Wereld Draait Door van dit seizoen. Alle tafelheren en -dames waren aanwezig met een positief verhaal. Dat initiatief leverde geen geweldige kijkcijfers op. DWDD kwam niet boven het miljoen.

De kijkcijfer top 5 van vrijdag 31 mei

1. Journaal 20.00 uur. (Ned. 1) - 1.456.000
2. Goede Tijden Slechte TIjden (RTL 4) - 1.441.000
3. André Rieu live in Sao Paulo (Ned. 1) - 1.286.000
4. X Factor (RTL 4) - 1.234.000
5. Kneven & Van de Brink (Ned. 1) - 1.125.000

Reageren