Angela Groothuizen: 'de chemie bij The Voice was al een tijdje minder'

15 Januari 2013 16:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Recentelijk kondigden Nick & Simon en Roel van Velzen ook hun vertrek aan. Ex-Voice jurylid Angela Groothuizen zag het aankomen. „Dit programma vreet je op.” 

Komt het nog wel goed met The Voice of Holland is de vraag aan Angela Groothuizen na het vertrek van het Volendamse duo en Roel van Velzen. Is The Voice of Holland nu haar belangrijkste ingrediënten kwijt? „Tuurlijk komt het goed. Ja, ze zijn allemaal weg maar dat zag ik al aankomen. Elk jaar wordt er iemand vervangen of gaat er iemand weg. Ik heb destijds eerlijk gezegd dat ik vervangen werd, maar de rest zegt dat ze zelf weggaan.”

Het vreet je op 

Maar er is nu niet een jurylid dat afscheid neemt, het zijn er twee. „Het punt is dat Nick & Simon eigenlijk nog een jaar door zouden gaan, maar die waren echt aan het einde van hun Latijn. Ik zag het ook aan Roel, die was moe. Het vreet je op zoiets. Het is veel als je het al drie keer gedaan hebt, het kost veel energie. Je bent heel erg met de kandidaten bezig, maar je maakt ondertussen ook nog een programma.”

X Factor

Het plezier en de humor tussen de juryleden was altijd het geheime wapen van The Voice. Dat was een van de zaken die The Voice onderscheidde van andere talentenjachten. Maar volgens Angela was de koek op. „De afgelopen jaren was het al minder, er was minder chemie. En luister, laat John maar schuiven, dat komt wel goed. Weet je wat het leuke is: vroeger wilde niemand in de jury van een talentenjacht, het was niet credible. Nu vindt iedereen het ineens wel credible. Ik hoop ook dat het goedkomt. Ik hou van dat programma. En ik ben ook blij dat de X Factor terugkomt. Ik zei al tegen John: 'jij gaat nog last van ons krijgen want we gaan een heel tof programma maken.'”

Meer over