Angela Groothuizen en Xander de Buisonjé naar SBS 6

30 januari 2012 11:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS 6 start op 22 maart met de nieuwe muzikale spelshow 'De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen', die wordt gepresenteerd door Xander de Buisonjé. Angela Groothuizen, Ad 'Toppop' Visser en 3FM-dj Gerard Ekdom vormen een panel van deskundigen dat artiesten en hun gezongen nummers beoordeelt.

In De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen brengen diverse, bekende artiesten hun favoriete nummer ten gehore uit vier decennia aan Nederlandse muziek. Dit gebeurt ook in de bekende concerten, die Xander de Buisonjé vanaf donderdag 2 februari ook op televisie presenteert bij de Tros. Het verschil met het programma bij SBS 6 is dat de artiesten nu tegen elkaar moeten strijden: wie overtuigt het deskundigenpanel en het aanwezige publiek ervan dat zijn of haar gekozen nummer het ultieme kroonjuweel is?

Jeugdherinneringen
Xander, die begin februari ook al het nieuwe Tros-programma Studio 9 presenteert waarin artiesten binnen 36 uur een nieuw nummer moeten bedenken, componeren en uitvoeren met een mysterieuze, muzikale gast, is blij met De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen.

"Dit programma brengt hele generaties terug naar zijn of haar jeugdherinneringen. Het gaat niet per se om de grootste hits uit de Nederlandse popgeschiedenis, maar om díe nummers die dat speciale gevoel weten los te maken en niet alleen het publiek, maar ook artiesten in Nederland hebben geïnspireerd. Ik kijk uit naar een programma vol gezelligheid, zang en spel."

Twee zenders
Niet alleen Xander is straks aan twee zenders verbonden, maar ook Angela Groothuizen en Ad Visser. Ad is straks op zowel SBS 6 als op RTL 5 te zien. Bij laatstgenoemde zender presenteert hij vanaf eind februari het vervolg op Echte meisjes in de jungle. En Angela is nog steeds coach in het RTL 4-programma The voice kids als De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen start.

Toch talentenjacht
Opvallend is ook dat Angela wederom heeft gekozen voor het juryschap in een talentenjacht. Onlangs liet het beroepsjurylid nog weten dat ze even klaar was met talentenjachten en ook weleens een vrijdagavond thuis wilde zijn. Gelukkig wordt De vrienden van Amstel... op donderdagavond uitgezonden.

 

Meer over