Angela Groothuizen koninklijk onderscheiden op lintjesdag

27 april 2012 14:54 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Traditiegetrouw worden daags voor koninginnedag enkele duizenden Nederlanders koninklijk onderscheiden. Ook dit jaar viel die eer meerdere bekende Nederlanders ten beurt.

Koningin Beatrix heeft dit jaar in totaal 3429 burgers beloond voor hun buitengewone verdiensten aan de maatschappij.

Angela Groothuizen (52) werd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau benoemd door de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Angela krijgt haar lintje vanwege haar inzet voor onder andere KWF Kankerbestrijding, het Aidsfonds en Stop aids now. 

Mien Dobbelsteen geridderd
Ook Carry Tefsen mag zich vanaf vandaag ridder noemen. De 73-jarige actrice, vooral bekend als Mien Dobbelsteen uit Zeg 'ns Aaa en Opoe Withof uit Het Schaep..., werd met het lintje beloond voor haar werk in de tv-, theater- en musicalwereld. Vooral haar bijdrage aan het Amsterdamse volkstoneel bleek gewaardeerd.

Lintjesregen
Andere bekende namen die een lintje opgespeld kregen, zijn onder meer Cor Bakker voor zijn werk voor goede doelen en voorbeeldfunctie voor jonge pianisten. Frits Barend kreeg een lintje vanwege zijn inzet voor verschillende sportinitiatieven. Ook regisseur Hans Croiset en acteur Frank Sesamstraat Groothof werden door de koningin beloond. 

Meer over