Angela Schijf: 'Flikken Maastricht wordt steeds beter'

Fans hebben er een tijdje op moeten wachten, maar gelukkig is het vanavond zover: de start van een nieuw seizoen Flikken Maastricht. Ook Angela Schijf, die in de politieserie de rol van Eva van Dongen speelt, is weer van de partij. "Op alle fronten is het beter dan de eerste twee series."

Angela is het meewerken aan Flikken Maastricht nog lang niet beu. "Maastricht is een heerlijke plek om te werken", aldus de dertigjarige actrice in de Avrobode. "De mensen zijn aardig en ik houd van hun bourgondische levensstijl."

Antwerpen
Zelf woont Angela al jaren met haar man, acteur Tom van Landuyt, en hun kinderen in het Vlaamse Antwerpen. "Het heeft een tijdje geduurd, maar nu mijn kinderen naar school gaan en op balletles zitten en ik mijn eigen kennissenkring heb opgebouwd, merk ik dat ik er steeds meer bij hoor. Ik zie Antwerpen nu als mijn thuis en zou er ook niet meer weg willen."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110130/e836e4dbe4cc41fc2f22015ff3378c3d/article_flash

Schijt aan alles
Haar woonsituatie weerhoudt de actrice er niet van om regelmatig in Nederland te werken. Zo is ze er in Flikken Maastricht vanaf het begin bij. En haar rol verveelt nog steeds niet. "Eva is een leuk personage om te spelen", legt ze uit. "Ik vind het fijn dat ze zo pittig is en af en toe schijt heeft aan alles en iedereen. Dat heeft Angela wat minder."

Karakterontwikkeling
Een andere verklaring is dat de verhaallijnen in de politieserie interessant blijven. Angela: "Ik ben heel blij dat ik in een serie speel waarin de karakterontwikkelingen van de personages ook belangrijk zijn. Ik zou het moeilijk vinden om alleen maar de rechercheur te spelen."

Cadeautje
De nieuwe serie Flikken Maastricht belooft in ieder geval veel goeds, vindt Angela. "Ik heb een compilatie gezien en was echt blij verrast. Op alle fronten is het beter dan de eerste twee series. Logisch, want je neemt de goede dingen uit het verleden mee en probeert datgene wat niet zo lekker liep, beter te doen. Daarom zie ik deze nieuwe reeks ook als een cadeautje.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/103407/c366e1acb0d1195f4818561e4bf0645c/square

Over jezelf praten
Angela werd in de jaren '90 bekend in GTST en is dus al heel wat jaartjes een BN'er. Toch vindt ze soms nog steeds moeilijk om daarmee om te gaan. "Ik sta niet graag als mezelf in de belangstelling, ben erg gesteld op mijn privéleven. Ik vind het bijvoorbeeld nog steeds heel vreemd om over mezelf te moeten praten, want wie vindt dat nou interessant?"

Reageren