Angela Schijf over seizoen 7 van Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is alweer toe aan het zevende seizoen. Natuurlijk is Angela Schijf weer te zien als de stoere rechercheur Eva van Dongen. 'Het zijn stuk voor stuk heftige afleveringen.'

Heeft je personage Eva na zeven ­seizoenen nog verrassingen voor je?

"Verrassingen zijn er altijd. Vooral in de verhaallijn. En Eva heeft natuurlijk een roerig leven. Maar nu is het een stuk makkelijker om me in Eva te verplaatsen dan vroeger. Toen moest ik vaak nog zoeken, maar als ik nu mijn politiepak aantrek, is ze er weer meteen. Een groot verschil tussen Eva en mij is het stugge in haar karakter. Ze kan vaak kort door de bocht zijn en niet alles hoeft even aardig gezegd te worden. Dat heb ik een stuk minder.”

Heb je ooit getwijfeld om door te gaan met Flikken Maastricht?

"Ja. Het is elk jaar weer een afweging die je moet maken. Het moet een bewuste keuze zijn waar ik helemaal achter sta. Maar ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was met Flikken Maastricht. Het zevende seizoen kwam op het moment dat ik net was bevallen van mijn derde dochter (Zus). Dus het was allemaal net even anders dan anders. Ik heb Zus mee­genomen naar de set; zo nam ik wat van mijn privéleven mee naar mijn werk. Dat kan alleen maar als je je fijn voelt bij je ­collega’s. De cast en crew zijn inmiddels ook een beetje familie geworden.”

Flikken Maastricht kent al zeven seizoenen lang dezelfde hoofdrolspelers. Hoe is het om zo lang met dezelfde cast te spelen?

"Dat is erg fijn. Ik speel natuurlijk het meest samen met Victor Reinier (Wolfs) en we kunnen echt samen lezen en schrijven. Buiten de serie om zien we elkaar niet vaak, maar op de set is het heel vertrouwd.”

Wat kunnen we van dit seizoen ­verwachten?

"Het is een seizoen met stuk voor stuk heftige afleveringen. Zo wordt er in een aflevering een kind gekidnapt. Dat gaat iedereen na aan het hart. In een andere heftige aflevering is er een schietpartij op een school. Net als in Amerika is gebeurd. We proberen elke keer het goede van de vorige seizoenen mee te nemen en het minder goede te verbeteren. Dit seizoen is er minder ruzie tussen Eva en Wolfs. Want dat ze van elkaar houden, is wel duidelijk. En onze grote vijand Daan de Vos komt weer terug. Hij blijft ons treiteren.”

Kijk je zelf ook naar de serie op tv?

"Ja. Ondanks dat ik natuurlijk zelf bij de opnames ben, blijft het spannend. Daarnaast ben ik een beetje vergeetachtig, dus kan ik me niet meer alles precies herinneren. De kracht van de serie vind ik dat je als kijker de man en vrouw achter de politiemensen leert kennen. Mensen leven echt mee met Eva en Wolfs.”

Meer over:

Reageren