Anita Witzier over Blootgewoon

Om aandacht te vragen voor een goed doel werpen mensen in Blootgewoon hun kleren af en laten ze zich fotograferen: 'Naakt met een missie'.

De mooiste foto's van de shoots komen op een kalender; de opbrengst gaat naar allerlei ideële organisaties. Anita Witzier presenteert het nieuwe KRO-programma, dat al ruim voor de eerste uitzending op donderdag 30 juli veel meer heeft losgemaakt dan alleen knoopjes.

Heidens project
De KRO en een blootprogramma? Niet alle leden van de omroep waren even enthousiast. Sterker nog, sommigen zeiden zelfs hun lidmaatschap op. Bisschoppen tekenden protest aan tegen dit 'heidense' project'.

Betrokkenheid
Presentatrice Anita Witzier vindt die reacties toch wat overdreven. "Blootgewoon past heel goed in de nieuwe imagocampagne van de KRO, 'Goed Leven'. Die gaat over verantwoordelijkheid en zorg dragen voor elkaar."

"Het bloot in dit programma is maar een kruiwagen. Waar het werkelijk om gaat, zijn de goede doelen, de betrokkenheid van mensen en wat ze ervoor over hebben. Dáárom heeft de KRO het idee omarmd."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/108114/9bd61a37b19001f4f1e49d7ef092d873/article_flash

Smaakvol
En Blootgewoon blijft een beschaafd programma. "Het is geen porno, kom op zeg!", aldus de presentatrice. "We zijn er niet op uit om genitaliën in beeld te brengen; het blijft smaakvol.

Uit de kleren
Toch zullen mensen bij het kijken niet snel in slaap sukkelen. Anita: "Het is interessant om de persoonlijke verhalen van de deelnemers te horen, spannend om het hele proces te volgen en hilarisch om te zien hoe iedereen uiteindelijk uit de kleren gaat. Geloof me, daar blijf je wel wakker bij."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/108113/4dd4455a16eeca40b55ab4446bcd3df2/article_flash

Schroom overwinnen
Voor de deelnemende gelegenheidsmodellen is het soms best moeilijk om die badjassen uit te trekken, maar dan is altijd Anita daar om hen op hun gemak te stellen. "Veel mannen en vrouwen zijn door een ander overgehaald om mee te doen en het is nogal een stap om je bloot te geven voor de camera", legt ze uit.

"Je moet er ook heel wat schroom voor overwinnen. Wie is er nou tevreden over z'n lijf? Een puistje hier, een putje daar, te dik of te dun, er is altijd wel wat. En dan het besef dat straks een miljoen kijkers of meer je in je blootje zien..."

Reageren