Anna Drijver presenteert Het Gala van de Nederlandse Film

Tijdens Het Gala van de Nederlandse Film worden de Gouden Kalveren weer uitgereikt. Actrice Anna Drijver praat de show aan elkaar.

Anna Drijver (foto) presenteert vanavond Het Gala van de Nederlandse Film live vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht. Tijdens dit feest worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste filmprijzen van eigen bodem.

Nederlands Film Festival

De beeldjes worden uitgedeeld door verschillende prominenten uit de wereld van de kunst, cultuur, politiek en media. De uitreiking is ieder jaar de grote afsluiter van het Nederlands Film Festival.

Kanshebbers

De kanshebbers voor de publieksprijs zijn de zestien beste films - waaronder Alles is Familie, Verliefd op Ibiza en Alleen Maar Nette Mensen - die ten minste 100.000 mensen naar de bios hebben gelokt.

Wolf

Deze week heeft de organisatie ook bekendgemaakt wie er genomineerd zijn door de vakjury. Grote favoriet is de thriller Wolf, die maar liefst acht keer genomineerd is (onder andere voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur).

Andere grote kanshebbers zijn Borgman, Boven is het Stil, De Marathon en De Ontmaagding van Eva van End.

Monic Hendrickx

Ook worden er Gouden Kalveren uitgereikt aan de beste televisiedrama's. Genomineerd voor Beste Actrice in een Televisiedrama is Monic Hendrickx voor haar rol in Penoza. Fedja van HuĂȘt kan het kalf winnen voor zijn rol in Overspel.

Na de uitzending van het Gala volgt om 23.15 uur nog een talkshow met Wilfried de Jong. Hij interviewt aansluitend alle winnaars over de films waarin ze te zien zijn geweest.

Reageren