Annebet en Quintin winnen Peking Express 2012

28 mei 2012 10:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Annebet en Quintin hebben het grootste geldbedrag ooit gewonnen in Peking Express: 90.000 euro

Het blonde stel had in de loop van het spel negen amuletten verdiend, die per stuk 10.000 euro waard waren. De andere finalisten, Bas en Semih, hadden slechts 1 amuletten en konden hoogstens 10.000 euro verdienen.

Favorieten
Op verschillende fora op internet bleek dat Quintin en Annebet ook bij de kijkers de grote favorieten waren. Kijkers betitelden Bas en Semih als 'gemeen' en 'onsportief'.

Vis
In de eerste opdracht moesten de koppels zo veel mogelijk vis vangen met een schepnet om ze daarna te verkopen op een Filipijnse markt. In de tweede opdracht moest er gesleuteld worden aan Filipijnse auto's. Beide opdrachten werden het best gedaan door Quintin en Annebet die daarmee met 5 minuten voorsprong aan het liften konden beginnen.

Manilla
Vervolgens was het liften geblazen naar Manilla. Die race werd gewonnen door Bas en Semih zodat de kansen op de eindoverwinning weer gelijkgetrokken waren. In de laatste opdracht moesten de stellen kaartlezen op een taxi-driewieler waarbij Bas en Semih hun driewieler total loss reden zodat Quintin en Annebet redelijk eenvoudig wonnen zodat ze weer 5 minuten voorsprong wonnen.

Finale
In de 'final sprint' was het de bedoeling om foto's van ex-Peking Express deelnemers te zoeken die verstopt waren op verschillende plekken in Manilla en daar vragen te beantwoorden over de afgelopen weken. Dat leidde tot een spannende tweestrijd die uiteindelijk werd gewonnen door Quintin en Annebet. Bas en Semih gingen met niets naar huis.

Teleurstelling
De comeback van Peking Express is op een teleurstelling uitgedraaid voor NET 5, want de kijkcijfers waren niet best. De reeks begon aardig met een half miljoen kijkers maar zakte daarna weg. De laatste aflevering waren er nog 254.000 mensen over.

Meer over