Annechien Steenhuizen gaat Achtuurjournaal presenteren

2 April 2013 13:34 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

Vanaf 13 mei is Annechien Steenhuizen de nieuwe anchor van het Journaal van Acht Uur. Ze neemt afwisselend met Rob Trip het NOS Journaal voor haar rekening.

Annechien Steenhuizen neemt het stokje van Sacha de Boer over als anchor van het Journaal van Acht uur. Hoofdredacteur Marcel Gelauff is dolblij met Steenhuizen: "Als journalist en als presentator heeft ze haar sporen al ruimschoots verdiend. Ik ben trots dat Annnechien deze keuze maakt en ik weet zeker dat zij zeer op haar plaats zal zijn in het NOS Journaal van 20.00 uur." Annechien Steenhuizen is zelf ook blij met haar nieuwe job: "Dit is een kans die één keer in je leven voorbijkomt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag waarop ze bijgepraat worden over het nieuws van de dag."

Annechien Steenhuizen

Annechien kwam in 2009 in dienst van NOS, ze startte bij het jongerenjournaal NOS Journaal op 3. Sinds 2011 zit ze bij het NOS Journaal. Voor haar NOS-tijd werkte de presentatrice voor RTL en RTV Utrecht als radioverslaggever en tv-presentator. Ook werkte ze enkele maanden als ‘jakhals’ voor De Wereld Draait Door.

Sacha de Boer

Eerder maakte Televizier al bekend dat Sacha de Boer er op 3 mei mee stopt na 17 jaar trouwe dienst. “Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt”. De Boer was naar eigen zeggen de deadlines zat  en wil aan langere verhalen gaan werken. “Als presentator van het Journaal weet je een beetje van veel onderwerpen. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig”. Deze nieuwe weg slaat ze in met haar camera, Sacha is immers een grote liefhebber van fotografie.

Meer over