Annette Barlo: 'Acteren verleer je nooit'

18 Juni 2009 10:59 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Twintig jaar geleden straalde ze voor het eerst op de vaderlandse televisie, als Anna Bol in Oppassen!!! De afgelopen zes jaar heeft Annette Barlo (34) niet geacteerd, maar vooral gepresenteerd en voor haar zoons gezorgd. Nu is ze eindelijk terug met een gastrol in GTST!

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Gefeliciteerd, je zit twintig jaar in het vak!

"Ja, dankjewel. Grappig, hè? Maar ik ga het niet vieren of zo. Ik realiseer me ineens wel dat ik dit werk al heel lang doe."

En nu speel je een gastrol in GTST. Hoe gaat dat?

"Ik vind het erg leuk. Als de mogelijkheid er zou zijn, zou ik wel langer willen blijven. Het ligt er dan wel aan hoe mijn rol zich verder ontwikkelt. Nu zou het moment zijn om te gaan praten over mijn rol, maar ik ben het type dat braaf afwacht."

De afgelopen jaren heb je voornamelijk gepresenteerd. Was acteren weer wennen?

"Hij & Julia is alweer zes jaar geleden. Maar acteren is net als met fietsen: dat verleer je nooit. Ik moest wel wennen aan het spelen in een soap, omdat het totaal anders is dan wat ik ken. Je moet je goed voorbereiden, want de opnames gaan heel snel."

Je acteert en presenteert. Wissel je deze disciplines bewust af?

"Nee, niet bewust. Alles is op mijn pad gekomen. Ik was zeventien toen me werd gevraagd of ik de Rabo top 40 wilde presenteren. Het leek me niets, maar ik heb het toch gedaan. Ik begon het echt leuk te vinden. Grappig, ook nu met Goede tijden. Ik had net weer zin om te acteren en toen kwam dit voorbij. Daarom geloof ik niet zo in toeval. Dingen gaan zoals ze gaan."

Je zei ooit dat je werk en gezin moeilijk kan combineren. Vind je dat nog steeds lastig?

"Het gaat goed. We hebben het geluk dat we een goede oppas hebben. Dat is ideaal, anders had ik dit werk niet kunnen doen. Het eerste half jaar na de geboortes van mijn kinderen heb ik ook niet gewerkt, omdat ik heel kleine kinderen nog niet wil loslaten."

"Daarna duurde het nog twee jaar voordat ik helemaal mezelf was. Maar ik kan het nu loslaten, kan weer tijd maken voor mezelf. Maar zodra ik merk dat het thuis toch in de soep zou lopen, is de keuze snel gemaakt en stop ik met werken."

Laatste vraag van Televizier.nl-lid FunkyGirl:
http://static-3.televizier.nl/usericons/25056/1242288657-coloring.jpg
"Is het spelen in een soap niet te min voor Annette? Een soap staat toch niet bekend om de hoge kwaliteit."


"Nee, helemaal niet. Toen Oppassen begon, begon GTST ook ongeveer. Coen Flink (opa Buys, red.) en Hans Hoes (Victor Bol, red.) vertelden me dat soap te min was, dat ik dat niet moest doen. Nu komt iedereen daarop terug."

"Soap is een andere discipline, maar het is geen stap terug. Integendeel. Je moet echt talent hebben om in een soap te kunnen spelen. Mensen denken nog vaak dat de acteurs van straat zijn geplukt, maar niets is minder waar. Alle acteurs doen workshops en ontwikkelen zich in het acteren."

Meer over