Anouk maakte zich geen zorgen

Terwijl Nederland de adem inhield, wist Anouk allang dat ze de finale zou halen. Dat zei ze op de persconferentie na afloop van de halve finale. Correspondent Rob Gommans was erbij.

Na haar vlekkeloze vertolking van Birds was het anderhalf uur nagelbijten. De organisatie hield het lang spannend, want pas in de tiende envelop zat het kaartje met het verlossende ‘Nederland’. Anouk maakte zich echter geen zorgen, vertelde ze op de persconferentie na de uitzending. 'Ik zag de cameramensen al een paar keer langslopen en me uitchecken, dus ik dacht: Misschien maak ik toch wel een kans."' 

Vreugde

De vreugde was groot bij de Nederlandse Anouk- en Songfestivalfans die erbij waren in de Malmö Arena. Hoewel Anouk al maanden tot de favorieten behoort van bookmakers en kenners, was kwalificatie voor de finale nog geen gelopen race. Tijdens de juryfinale gisteren leek ze wat zenuwachtig, waardoor ze niet veel in de camera keek.

Punten

Die zenuwen waren er vanavond ook, vertelde ze tijdens de persconferentie, maar 'het publiek dat zo massaal met vlaggen zwaaide en juichte was te gek. Dat deed me echt goed.' Hoeveel punten Anouk kreeg, wordt pas na het Songfestival bekend gemaakt.

 

Reageren