Anouk zingt een oud liedje op het Songfestival

Zit Anouk in de problemen? Giel Beelen ontdekte dat ze haar Eurovisie Songfestival-nummer Birds in 2011 al in zijn ochtendprogramma op de radio zong. En dat is illegaal. 

Officieel staat in de regels dat een Eurovisie Songfestivalnummer voor het festival van 2013 niet in zijn geheel voor 1 september 2012 ten gehore mag zijn gebracht. Maar Anouk zong het nummer 'Birds' dus al in november 2011 als voorproefje op haar nieuwe album dat in mei uitkomt. 

Cornald Maas

Giel Beelen belde meteen maar Songfestivalkenner Cornald Maas voor opheldering. Hij zei dat de organisatie van het festival vroeger wel eens een land diskwalificeerde wegens deze overtreding, maar dat ze de laatste tijd miner streng zijn. Tegenwoordig beoordeelt het festival de overtreding per geval. Maas denkt dat Anouk zich niet veel zorgen hoeft te maken. Hij vertelde ook nog dat Anouk heel hoog genoteerd staat bij de 'bookies' met haar 'Birds'. En dat gebeurt niet vaak bij Nederlandse inzendingen.

Eurovision in Concert

En dan is het nog niet over met het gedoe rond Anouk. De zangeres heeft laten weten Anouk dat ze weinig trek heeft in Eurovision in Concert, een voorproefje op het echte Eurovisie Songfestival waar alle deelnemers acte de présence geven. Eurovision in Concert wordt op 13 april georganiseerd in de Amsterdamse Melkweg, vlak om de hoek bij de zangeres. De TROS maakt geen punt van de weigering en ook volgens Cornald tilt er niet al te zwaar aan: „Ze is in goed gezelschap. De Toppers en de 3J's gingen haar hierin voor.” 

Reageren