Longarts

Anti-tabaksactivist Wanda de Kanter is vijfde Zomergast

5 juli 2019 09:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Anouk van Kalmhout
De vijfde gast van Zomergasten is Wanda de Kanter. Wanda is longarts, maar vooral bekend als activist die strijdt tegen de tabaksindustrie.

De tijden dat een Zomergast stiekem een sigaretje opstak tijdens het interview, zoals Hans Teeuwen in 2013, lijken definitief vervlogen. De vijfde en laatste Zomergast is Wanda de Kanter, longarts en fanatiek bestrijder van de tabaksindustrie.

Fanatieke anti-roker

Samen met collega Pauline Dekker strijdt Wanda al jaren tegen de tabaksindustrie. De deden in 2016 zelfs aangifte tegen de vier grote tabaksproducenten in Nederland. Hun motto is een rookvrije nieuwe generatie creëren. De vrouwen gaan daarin ver want, zo zei De Kanter al eens in De Volkskrant: "Met brave voorlichting kun je doorgaan tot je een ons weegt". Afgelopen voorjaar werden de twee uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat zij te activistisch en confronterend zouden zijn.

Als longarts is De Kanter verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. 

Vijftal Zomergasten

Met de De Kanter is het rijtje Zomergasten voor 2019 bijna compleet. John van den Heuvel, Hanna Bervoets, Nina Jurna en Maxim Februari zijn de andere vier die deze zomer op zondagavond plaatsnemen tegenover interviewer Janine Abbring.

Meer over