ANTM gaat mini

Binnenkort start RTL 5 met nieuwe uitzendingen van het succesvolle America's Next Top Model (ANTM). In dat dertiende seizoen maken dit jaar ook meiden zonder ellenlange benen kans op een doorbraak als supermodel.

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma meten alle deelneemsters namelijk onder de 1,70 meter. "Een gewaagd experiment", aldus RTL, "Omdat dit onder de standaardlengte in de mode-industrie is".

32 naar 14
In de eerste aflevering is te zien hoe presentatrice en voormalig topmodel Tyra Banks 32 deelneemsters ontvangt. De meeste van hen moeten de show meteen al weer verlaten, waarna veertien kandidates met elkaar gaan strijden om de felbegeerde titel America’s Next Top Model.

Jury
De wannabe-modellen worden zoals altijd beoordeeld door Tyra Banks, fotograaf Nigel Barker, runway coach J. Alexander en photoshoot-director Jay Manuel. Paulina Porizkova is sinds dit seizoen niet meer als jurylid te zien.

Natuurlijk krijgen de vaste juryleden weer versterking van enkele gasten, onder wie model Chanel Iman, actrice Lauren Conrad en realityster Kim Kardashian.

De winnares van ‘America’s Next Top Model’ wordt ingeschreven bij Wilhelmina Models, krijgt een contract van 100.000 dollar bij cosmeticagigant CoverGirl en zal schitteren in een zes pagina’s tellende modereportage in Seventeen Magazine.

Reageren