Antonie Kamerling overleden

Acteur Antonie Kamerling is in de nacht van woensdag op donderdag op 44-jarige leeftijd door zelfmoord overleden in zijn woonplaats Zevenhoven.

Het management van Kamerling heeft het overlijden van de acteur bevestigd.

Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven, zo liet zijn zwager Albert Verlinde donderdag weten aan Dagblad De Pers. Verlinde is getrouwd met Onno Hoes, de broer van Antonie's vrouw Isa Hoes.

Zelfmoord
"In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beëindigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden'', aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Isa opstelde.

"Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.'"

Isa Hoes
Antonie laat naast zijn vrouw Isa ook twee kinderen achter: zijn zoon Merlijn en dochter Vlinder. Zijn zus Liesbeth Kamerling is tevens actrice.

Kamerling studeerde rechten toen hij in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (1990-1993, 1995) de rol van Peter Kelder ging spelen. De soap betekende zijn doorbraak en hij was op slag beroemd. Bij GTST leerde hij ook Isa kennen.

Later speelde hij in een aantal speelfilms zoals in De kleine blonde dood (1993) waarvoor hij genomineerd werd voor het Gouden Kalf als beste acteur. Ook ambieerde hij een zangcarrière en maakte hij als zanger, onder meer onder de naam Hero. Die naam was gebaseerd op zijn rol in de film All Stars.

Reageren