Arie Boomsma nu écht weg

Dat hij zou vertrekken, was al bekend, maar nu is Arie Boomsma dan ook écht weg bij de Evangelische Omroep (EO). Woensdagmiddag presenteerde hij voor de laatste keer zijn radioprogramma Dit is de dag.

In de uitzending kreeg Arie een persoonlijke ode van dichter Rien van de Berg, en had hij zelf ook nog wat laatste woorden te zeggen.

Zo bedankte hij medepresentator Tijs van den Brink: "Ik vind het heel erg jammer dat de ontwikkeling die jij en ik hebben ingezet breekt. Nou ja, dat we dat stopzetten. Dat is zuur. Ik vind het jammer, ik heb er erg van genoten."

Katholieken
Arie's vertrek volgt op enkele turbulente maanden, waarin hij onder meer geschorst werd voor een (bijna) blootreportage, een programma geen doorgang kon vinden en hij publiekelijk meerdere malen overduidelijk problemen had met de houding van de EO-directie betreffende de koers van de omroep.

Arie gaat nu aan de slag bij de KRO, waar hij naar alle waarschijnlijkheid meer ruimte zal krijgen om zijn werk te doen. Arie heeft in verschillende interviews laten weten met zijn programma's de dialoog over heikele onderwerpen in de maatschappij aan te willen gaan.

Reageren