Arie Boomsma toch naar KRO

Arie Boosma hoeft geen WW aan te vragen: de presentator, die nog tot 1 oktober onder contract staat bij de EO, gaat al dit najaar programma's maken voor de KRO.

Het leek er even op dat Arie een nieuw onderkomen had gevonden bij RTL, maar dat gerucht bleek niet te kloppen. De boomlange presentator voerde de afgelopen weken al intensieve gesprekken met de KRO, die uiteindelijk tot overeenstemming hebben geleid.

Perfecte match
Vooral het feit dat Arie goed bij jongeren ligt en journalistieke programma's maakt die passen bij de integriteit van de katholieke omroep, zorgden voor de perfecte match. Arie: "Na een onrustig halfjaar is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden bij de KRO."

Coming-out
"We gaan dit najaar een proefuitzending opnemen van een programma voor Nederland 3, waarin we jonge homo's en lesbo's volgen naar hun'coming-out' en om mijn journalistieke ontwikkeling voort te zetten presenteer ik vanaf half november In de Schaduw van het Nieuws."

L'Homo
Arie besloot enkele weken geleden de EO vaarwel te zeggen, omdat het al een tijdje niet boterde tussen de omroep en de presentator. Dit voorjaar werd hij al een maand geschorst, omdat hij, zonder toestemming te vragen, schaars gekleed had geposeerd in de L'Homo, de homo-special van het blad Linda.

Proefballon
Toen Arie's proefballonnetje Loopt een man over het water..., waarin cabaretiers hun visie op Jezus uitlegden, ook nog werd afgeschoten, was voor hem de maat vol.

In de Schaduw van het Nieuws is vanaf 21 november te zien op Nederland 2.

Reageren