Arie Boomsma twijfelt over EO

Voor de tweede keer in één jaar tijd staat EO-presentator Arie Boomsma lijnrecht tegenover zijn werkgever. Werd hij eerst op de vingers getikt voor een zwoele fotoshoot in L'Homo, nu trekt de christelijke omroep rücksichtslos de stekker uit zijn nieuwste programma 'Loopt een man over het water'.

De eerste aflevering van Loopt een man over het water zou worden getoond in TV Lab, een project op Nederland 3 waarin nieuwe tv-formules worden uitgetest.

Cancelling
Arie was dolenthousiast over het cabaretprogramma en hoopte een hele serie te mogen maken als het aan zou slaan.

Maar bij nader inzien besloot de Evangelische Omroep dat ze grappen over Jezus toch niet zo grappig vond. Het programma werd zonder pardon gecanceld, nog voordat het op tv te zien was.

Veel nagedacht
Arie was op z'n zachtst gezegd teleurgesteld en twijfelt nu of de EO nog wel de juiste werkplek voor hem is. "Ik ben in beraad en in bezinning", zei Boomsma donderdagavond in RTL Boulevard. "Het is een grote, moeilijke situatie. We staan weer tegenover elkaar. De situatie is heel serieus. Ik wil nu niet te veel invullen en speculeren, maar er wordt veel nagedacht."

Reageren