Arie Boomsma weg bij EO

Arie Boomsma verlaat per 1 oktober de EO. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. In een reactie laat de Evangelische omroep weten dat beide partijen er samen niet zijn uitgekomen.

Door de gebeurtenissen van afgelopen jaar - de conservatieve achterban van de EO had het al niet zo op Arie's programma 40 dagen zonder seks, maar sinds de fotosessie in l'Homo kon hij helemaal niets meer goed doen - zijn Arie en de EO-directie samen tot de conclusie gekomen dat een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk is.

Warm hart
De omroep en de presentator gaan in goede vrede uit elkaar. "Ik blijf de EO een warm hart toedragen", aldus Arie. De EO betreurt Boomsma's vertrek wel degelijk. Directeur Arjan Lock: "Beiden hebben we het verlangen te laten zien dat een leven met God waardevol is. Maar we verschillen van mening over de manier waarop we dat willen en kunnen doen. Dat is jammer."

"Arie Boomsma is een prettige en getalenteerde collega. Hij weet als geen ander het gesprek aan te gaan over Jezus op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Wij gaan door om in het publieke bestel Gods liefde en genade zichtbaar te maken."

KRO
Het is nog onduidelijk wat Arie nu gaat doen, maar de presentator zou in gesprek zijn met de KRO. Dat hij definitief voor die omroep gaat werken is overigens nog niet officieel bevestigd.

Reageren