Arie te mooi voor Koefnoen

Dagenlang probeerde Paul Groot voor Koefnoen een goede persiflage neer te zetten van Arie Boomsma, maar wat hij ook deed: het wilde niet lukken.

De komiek heeft daar wel een verklaring voor. "Arie is te mooi en te perfect om grappig te worden", zegt Paul in RTL Boulevard. Arie zal dan ook geen typetje zijn in het nieuwe seizoen van Koefnoen, maar vele andere persiflages zullen zeker terugkeren.

Makeover
Het programma heeft bovendien een flinke makeover gehad. De belangrijkste verandering is dat het voortaan wordt opgenomen voor een live publiek. Owen Schumacher: "We hadden zin om weer eens een zaal te horen lachen. Daar krijg je energie van. We hebben vijf jaar per se iets anders willen doen dan wat we in Kopspijkers deden, maar nu willen we weer de spanning van een opname voor publiek."

Publiek op gehoorsafstand
Ook Paul Groot is erover te spreken. "Ik heb het afgelopen half jaar met een komedie langs de theaters gereisd. Toen bedacht ik dat het een toevoeging bij Koefnoen zou kunnen zijn: publiek op gehoorsafstand. Een rollende lach, en soms horen dat iets toch niet zo grappig was als je in je hoofd had. Het zet je op scherp."

WEEK & N!WZ
Het accent zal in het komende seizoen meer op de actualiteit komen te liggen. De nieuwe live talkshow WEEK & N!WZ gaat daarvoor zorgen. Vanaf 12 september is het satirische AVRO-programma weer elke zaterdag te zien.

Reageren