Arie wil homo’s in 40 Dagen

Presentator Arie Boomsma zou graag zien dat zijn programma 40 Dagen zonder seks ooit ook opgenomen kan worden met homo's. Hij hoopt dat het programma in de loop der tijd steeds diepgaander kan worden, en denkt bovendien dat geen enkele andere omroep dat de EO het programma had kunnen maken.

“Natuurlijk hoop je dat er een tijd aanbreekt dat je dat (homoseksualiteit, red.) er ook bij kunt pakken. Maar nu zeg ik: wees blij dat we al zo ver gaan. Deze serie is al aanzienlijk beter dan de eerste. De toon is fermer. Provoceren en grenzen oprekken moet wel inhoudelijk onderbouwd worden, anders moet je het niet. Het hoeft niet altijd verder, het kan ook dieper“, zo zegt Arie in de Mikro gids.

Islamitisch en christelijk
Hij hoopt dan ook dat '40 Dagen' inhoudelijk dieper zal worden zodat hij ook in staat zal zijn om onderwerpen breder aan te pakken. Oók vanuit de doelgroep van de EO (of juist niet) zelf.

Arie: “Dat je dit programma maakt in religieuze kringen waar nog echt een taboe op seks rust. Gelovige jongeren, islamitisch en christelijk, vinden het moeilijk om openlijk te zeggen dat ze bijvoorbeeld ook met porno worstelen of veel seks hebben. Daar zou je tussen moeten komen.“

Lef om liefde
Ook zegt Arie in het interview dat volgens hem de EO de enige omroep is die een programma zou kunnen maken waarin trouw, en niet verleiding, centraal staat: "Dit programma had geen andere omroep kunnen maken. Andere zenders hadden de verleiding centraal gezet en niet de trouw en de liefde. Ik het het lef van onze directie dat ze hierachter zijn gaan staan."

Reageren