Arlette heeft herrie aan de horizon 'zwaar onderschat'

Vantevoren zag Arlette (32) vooral op tegen 'het groepsgebeuren' in de pittige kookwedstrijd die Herrie aan de horizon heet. "Ik dacht dat ik me enorm aan de andere kandidaten zou gaan ergeren", zegt de brunette, die samen met Mirjam (35) een hobbykookduo vormt.

"Maar het was juist heel fijn dat we er met z'n allen zaten. Iedereen was heel lief en leuk, vooral onze favorieten Antoine & Debbie, Champ & Jonas en de tweeling Virginie en Isabelle. En met Mirjam ging het ook fantastisch!"

Eigen ding
"We doen allebei ons eigen ding en dat kon. En we zijn ook helder naar elkaar. Daarom ging het heel lekker en was het erg gezellig. en we hebben ook veel steun aan elkaar gehad; dat maakte onze
vriendschap nog bijzonderder."

Band
Arlette had die steun ook hard nodig, want er waren genoeg dingen die absoluut niet meevielen. "Het was heel heftig wanneer er iemand weg moest. Je krijgt echt een band met de andere kandidaten; ze voelen op dat moment als familie. Als er dan
iemand weg moet, gun je dat die persoon ook niet."

De druk viel tegen
Aan de andere kant: je had het zelf ook kunnen zijn. De druk waaronder je moet presteren, viel me ook tegen. Je realiseert je ineens dat heel Nederland naar je kookkunsten gaat kijken… Daardoor maak je foutjes die je thuis niet zo snel zou maken. Maar verder was het absoluut fantastisch! We werden enorm gewaardeerd en echt verwend."

Overgebleven kandidaten
In de uitzending van vanavond worden alle overgebleven kandidaten op een onbewoond eiland gedropt en moeten de koppels afzonderlijk van elkaar koken.

"De uitslag was heel heftig: een aantal personen had het niet goed gedaan. Niet iedereen mocht dan ook op het eiland blijven…" Wat dat betekent, zie je vanavond!

Reageren