Art Rooijakkers met Lola op zoek naar Brood

In zijn eerste programma voor nieuwe werkgever de Avro gaat Art Rooijakkers in het programma Lola zoekt brood op pad met Lola Brood. Het doel is om zoveel mogelijk van het erfgoed van Herman Brood bijeen te sprokkelen.

Het is op 11 juli tien jaar geleden dat Herman Brood van de dak van het Hilton Hotel afsprong. Dat betekent veel aandacht voor de rock 'n' roll-junkie. Zo gaat dochter Lola door heel Nederland op zoek naar attributen.

Tentoonstelling
„Mijn vader zei altijd: 'Ik spaar geen geld, ik spaar mooie momenten.' En dat is nou net wat ik hoop terug te horen en zien', zegt Lola. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gevonden voorwerpen tentoon worden gesteld op een expositie

Vals en echt
Lola zoekt naar alles wat met haar vader te maken heeft: van schilderijen (echt of vals) en beschilderde bierviltjes tot foto- en filmmateriaal en anekdotes. Alles om zo dicht mogelijk bij haar vader in de buurt te komen. Ze gaat ook praten met vrienden van haar vader. Art Rooijakkers gaat gezellig met haar mee. „Ik ben erg trots dat ik samen met Lola mee mag op deze bijzondere zoektocht naar haar vader. Herman was een legendarische kunstschilder, muzikant en persoonlijkheid die nog in de harten van veel mensen leeft“, zegt Rooijakkers.

Lola zoekt brood wordt vanaf vrijdag 17 juni half negen uitgezonden op Nederland 3.

Reageren