Art Rooijakkers niet blij met Matthijs

Ladingen kritiek kregen hij DZDD-collega's Froukje Jansen en Waldemar Torenstra over zich heen, maar Art Rooijakkers is zelf ook niet te spreken over het vaste gezicht van De wereld draait door, Matthijs van NIeuwkerk. Art vindt het namelijk niet netjes dat Matthijs zich nog tijdens DZDD negatief over het programma heeft uitgelaten.

"Het verbaasde mij om eerlijk te zijn", zei Art tijdens een interview met het Amsterdamse AT5. "Ik vind het jammer en niet heel chic."

Zomeruitverkoop
Matthijs zei laatst in een interview met VARA TV-Magazine dat hij door DZDD in grote verlegenheid is gebracht: "Het troosteloze woord zomeruitverkoop drong zich bij mij op. En niet alleen bij mij, heb ik begrepen."

Niet chic
Daar heeft Art in principe wel begrip voor, maar had liever gezien dat Matthijs zijn mening nog even voor zich had gehouden. "Er zaten in één keer andere mensen dat programma te presenteren, dus ik snap dat dat hem aan het hart gaat. Maar om heel eerlijk te zijn, vind ik het tegelijkertijd ook niet heel chic."

Martin ¦imek
Het moment dat tijdens de zomervariant van DWDD dat nog de meeste opzien baarde, was het interview van Art en Froukje met Martin ¦imek. Hij werd door haar herhaaldelijk onderbroken en raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd dat hij het kaartje met standaardvragen uit haar handen rukte.

Onbeschoft
Art vond Martins gedrag ongepast. "Ik vond dat Martin op een onbeschofte manier los ging. Hij werd ongelofelijk boos omdat zij hem afkapte. Hij flikkerde haar kaartjes door de studio heen, stond op en ging schreeuwen."

Spannende tv
Hij gaat verder: "Als achteraf blijkt dat dat de reden is voor heel veel journalisten en mensen om nou eens flink over dat programma en over Froukje te gaan schrijven, maar dat had ik op dat moment niet door. Ik vond het spannend."

Reageren