Art Rooijakkers nieuw bij AVRO

Art Rooijakkers is met ingang van 6 januari een nieuwe presentator bij de AVRO. Art maakt donderdag 20 januari live zijn entree bij de AVRO als gastheer van het opiniërende themaprogramma Zóóó Moslim. Vanaf vanavond is hij als kandidaat te zien in een reeks van Wie is de Mol?.

Algemeen Directeur Willemijn Maas is trots en blij dat een jong talent als Art Rooijakkers aan het presentatieteam van de AVRO is toegevoegd.

"Art is ondernemend, avontuurlijk, veelzijdig en brengt nieuw elan bij de AVRO. Hij zal een breed scala aan programma’s gaan presenteren. Zo bijt hij donderdag 20 januari het spits af met het crossmediale programma Zóóó Moslim."

Enthousiast
Ook Art is enthousiast over de volgende stap in zijn carrière: "Na vijf mooie jaren bij Net5 kijk ik er naar uit om iets meer van mijn inhoudelijke televisiekant te laten zien en ik verheug me op mijn rol in het amusement dat de AVRO van plan is te brengen. De ontwikkeling van de AVRO en de plannen voor de toekomst op het gebied van kunst en cultuur en opinie en debat spreken mij geweldig aan en inspireren mij."

Loopbaan
Na de Academie van Journalistiek begon Art Rooijakkers zijn televisiecarrière bij de actualiteitenrubriek NOVA waar hij als jongste verslaggever ooit werd aangenomen. Ook werkte Rooijakkers als verslaggever bij AT5. In 2001 ontving hij het "Gouden Tapeje", een aanmoedigingsprijs voor jonge journalisten, uitgeloofd door het Genootschap der Hoofdredacteuren.

Hij maakte de overstap naar Net5 waar een baan volgde als verslaggever bij Expeditie Robinson en later Peking Express. Daarna presenteerde hij vijf jaar lang uiteenlopende programma’s en was hij actief als eindredacteur binnen het programmamanagement van de zender.

Reageren