Art Rooijakkers nieuwe presentator Wie is de Mol?

10 november 2011 12:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Art Rooijakkers is de nieuwe presentator van Wie is de mol. Hij vervangt Pieter Jan Hagens die zich meer wil toeleggen op de journalistiek.

Art won in 2011 Wie is de mol, en mag nu de presentatie op zich nemen.

Dit was voor zowel de presentator als de kandidaten aan de ijzige nieuwe editie van het programma een verrassing, zo vertelt hij in Metro.

"Ze kwamen er pas in IJsland achter. Een dag voor de opnames zat de groep ergens te eten toen ik ineens kwam binnenwandelen. Iedereen begon te klappen. Ik dacht: wat is dit voor raar gedoe. 'Voor wie klappen jullie?', vroeg ik. 'Voor jou! Jij hebt gewonnen!' Na tien minuten zei iemand: 'maar wacht eens even: wat doe jij hier eigenlijk?"

Volgens Art waren de reacties op zijn komst 'heel positief'. "Er zullen mensen zijn die denken dat het vooropgezet spel is. Maar pas ver nadat ik had meegedaan werd bekend dat ik het zou gaan presenteren." 

Heel nieuw, heel anders
Het twaalfde seizoen, dat in januari volgend jaar start, wordt volgens Art totaal anders dan de kijkers gewend zijn. "Het concept is hetzelfde, maar de sfeer van het programma is anders. Ik heb al wat gezien in de montage en vooral de opening is spectaculair. Het juiste woord voor dit seizoen is misschien wel vervreemdend."

Gelekt
Wel baalt Art er een beetje van dat de namen van de deelnemers aan de komende editie al maanden geleden gelekt werden in weekblad Privé. "Klote en ik vond het heel flauw. Voor de toekomst zullen we voor vertrek passende maatregelen nemen." 

Meer over