Artiesten scoren hits dankzij Olympische Spelen

Veel van de artiesten die optraden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, hebben nu dikke hits te pakken. 

Over de hele wereld staan Emeli Sandé, George Michael, Ed Sheeran, de band Elbow en natuurlijk The Spice Girls boven aan de downloadlijsten van iTunes. De reden: allen traden op tijdens de Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. 

Spice Girls

George Michael doet de beste zaken. Zijn nieuwe single White Light staat op nummer 1 in Griekenland, Denemarken, Zweden en Frankrijk. Ed Sheerhan verkoopt veel plaatjes in Nieuw-Zeeland, Canada en Australië. En zelfs de eenmalige comeback van de Spice Girls is terug te zien in de hitlijsten. Vooral in thuisland Groot-Brittannië kregen veel mensen zin om The Greatest Hits nog eens te luisteren.

Nederland

In zo'n beetje alle landen ter wereld staat de hele playlist van de Sluitingsceremonie in de top 5. De nummer 1 in Nederland is Sky is Falling van het bandje The Handsome Poets. En ook dat heeft met de Olympische Spelen te maken. Het nummer werd elke dag door de NOS gebruikt bij de olympische hoogtepunten van de dag. 

Meer over:

Reageren