Ashley Jensen verlaat Ugly Betty

17 maart 2009 12:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly ontdekte dat actrice Ashley Jensen een vaste rol heeft gekregen in een nieuwe serie, en dat kan maar één ding betekenen: ze gaat Ugly Betty verlaten.

Al sinds het prille begin van Ugly Betty vertolkt Ashley de rol van Christina McKinney, de Schotse styliste van het magazine Mode. Ze is een van de weinige oprechte medewerkers van het blad en Betty kan het daarom meteen met haar vinden.

Nieuwe bondgenoot
Maar nu ziet het er naar uit dat Betty op zoek moet naar een nieuwe bondgenoot. Ashley Jensen speelt volgend seizoen geen vaste rol meer in de serie. Ze is gecast voor Accidentally on purpose, een nieuwe comedyserie van CBS over een vrouwelijke filmcriticus die 'per ongeluk' zwanger raakt van een veel jongere man.

Geen verrassing
Het vertrek van de actrice komt niet echt als een verrassing. Ashley was niet bepaald enthousiast over het feit dat de Ugly Betty-set verhuisde van Los Angeles naar New York. Ze was de enige die niet in de Big Apple wilde gaan wonen, waardoor ze steeds naar de andere kant van het land moest vliegen. Ook kreeg ze dit seizoen weinig interessante verhaallijnen toebedeeld.

Gastoptreden
Geen wonder dus dat Ashley op zoek ging naar iets nieuws. Volgens een insider van ABC blijft de actrice deel uitmaken van de Ugly Betty-familie en is het niet uitgesloten dat ze volgend seizoen nog eens terugkeert voor een gastoptreden. Maar bij de vaste credits zal de naam Ashley Jensen niet meer verschijnen.

Reageer!
Wat vind jij van het vertrek van Ashley Jensen?

Meer over