Ashton Kutcher voor het eerst in Two and a Half Men

Ashton Kutcher vervangt met groot succes Charlie Sheen in de comedyserie

Nog voordat Ashton Kutcher (33) zijn eerste scène had gefilmd, werd er hardop getwijfeld of hij wel de juiste keuze was om Charlie Sheen op te volgen in Two and a Half Men. Het zou na negen seizoenen immers onmogelijk zijn de toen onnavolgbare Charlie te vervangen. Maar hem overtreffen is wel het laatste wat Ashton van plan is als miljardair Walden Schmidt. Dat blijkt vanavond als Veronica de eerste twee Sheen-loze afleveringen uitzendt.

Bedroefd én dolblij
De eerste aflevering opent met de uitvaart van Sheens personage Charlie. Zijn schlemielerige broer Alan (Jon Cryer) is bedroefd, maar stiekem dolblij omdat hij denkt Charlies luxe appartement te erven. Helaas moet het verkocht worden en dreigt hij weer eens op straat te komen staan. Veel tijd om te treuren is er niet, want ineens staat een doorweekte man op het balkon. Het blijkt Walden (Ashton) te zijn, die zojuist heeft geprobeerd zichzelf te verdrinken in de oceaan omdat zijn vrouw wil scheiden.

Nieuwe invalshoek
De makers laten Ashton niet zomaar een kopie van het personage van Charlie Sheen spelen. Waar Charlie een notoir drankorgel en gewetenloze vrouwenverslinder was, komt Walden over als een sympathieke teddybeer, die geen druppel drinkt en alleen zijn vrouw Bridget terug wil. Of dat voldoende materiaal oplevert voor nog eens negen seizoenen Two and a Half Men? Dat is de vraag, maar de eerste aflevering was in Amerika met 28,67 miljoen kijkers wel al een groot succes.

De eerste twee afleveringen met Ashton Kutcher zijn vanavond te zien op Veronica, om 20.30 uur.

Reageren