ATWT: Baanbrekend of braaf?

ATWT is - in vergelijking met het Nederlandse GTST of ONM - een behoorlijk brave boel. Ze moorden er dan wel lustig op los in Oakdale en ook over overspel doen ze niet moeilijk, maar er wordt nooit gevloekt en de inwoners gaan braaf naar de kerk. En mocht er eens iemand een sigaret opsteken, dan weet je meteen dat diegene door- en doorslecht is.

Over het algemeen zijn de personages roomblank en hetero. Af en toe komt er wel eens een donkere meneer of latino mevrouw voorbij, maar over het algemeen is Oakdale erg wit gekleurd. Homo's waren al helemaal nergens te bekennen, maar dáár is sinds kort verandering in gekomen.

Uit de kast
Waar we er in series als ONM en GTST allang niet meer van op kijken als meisjes met meisjes zoenen en jongens met jongens ligt dat in de VS veel gevoeliger. Toch is Luke Snyder, ondanks de bemoeienissen van vader Damian, die hem wil laten bekeren op een special kamp, helemaal uit de kast gekomen.

Homo-kus
In Amerika heeft hij inmiddels ook een vriendje: Noah. De eerste homo-kus in een dagelijkse soap was nogal een ding in het puriteinse Amerika, maar ATWT werd van alle kanten met complimenten overstroomd over de manier waarop ze dit onderwerp hebben aangepakt.

YouTube
In Nederland moeten we nog even wachten voor het zover is, maar het filmpje van De Kus staat, voor hen die niet kunnen wachten, op Youtube. Het fragment is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken en het prille stel heeft ook al een eigen fansite!

Website over het eerste homostel van ATWT
De Kus!

Reageren