ATWT-ster overleden

Helen Wagner, bekend als Nancy Hughes in As The World Turns, is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar agent maandag bekend.

Wagner is vooral bekend vanwege haar rol over Nancy Hughes, de moeder der moeders in de soap As the World Turns. Ze speelde die rol al meer dan vijftig jaar; een record waardoor ze een vermelding in het Guinness Book of World Records kreeg.

Interessant
De laatste jaren speelde Wagner een minder grote rol in ATWT, vooral vanwege haar hoge leeftijd. Ze protesteerde wel altijd tegen het feit dat haar rol steeds minder groot werd, omdat ze haar personage te interessant vond om alleen op feestjes in de soap op te komen dagen.

Drama's
As the World Turns begon in april 1956. Helens eerste woorden waren toen: "Goedemorgen, lieverd. Wat wil je voor ontbijt?"

Daarna volgden, geheel in de lijn van traditie in een soap, vele tientallen drama's. 'Nancy Hughes' overleefde scheidingen, huwelijken, geboortes en begrafenissen en ieder ander drama dat soap voorbij zag komen.

As the World Turns, in Nederland te zien op RTL4, stopt in september. Nederland loopt een paar jaar achter met uitzenden, dus fans kunnen hier nog íets langer van de soap genieten.

Reageren