Avengers tv-serie in de maak

29 augustus 2012 14:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Slecht nieuws voor superschurken, The Avengers krijgen een eigen serie. Regisseur Joss Whedon is bezig met een pilot.

De Amerikaanse zender ABC heeft plannen voor een tv-serie rondom superheldenteam ‘The Avengers’. De spektakelreeks sluit aan op de succesvolle film, die deze week op dvd verscheen. 

S.H.I.E.L.D

Veiligheidsorganisatie S.H.I.E.L.D (voor stripfanaten een bekende naam) staat centraal in de nieuwe serie. Hierin doet directeur Nick Fury een beroep op Captain America, Iron Man, The Hulk, Thor en andere gekostumeerde helden van het superteam. 

Nieuwe acteurs

Hoewel de producers echte acteurs gebruiken, is het onwaarschijnlijk dat de castleden uit de film gaan meespelen. Grote sterren als Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson hebben het al druk zat. 

In de maak

Joss Whedon, regisseur van The Avengers-film, doet wel mee aan het project, hij is druk aan het pennen voor het script en zal de regie op zich nemen voor de eerste aflevering. 

De Wrekers

De nieuwe serie is niet te verwarren met De Wrekers (Engels titel: The Avengers) uit de jaren 60. Dit programma ging over een stel Britste geheime agenten en heeft niets te maken met het Amerikaanse superhelden-team.

Meer over